'Als iemand zo gek is om 10 miljoen te betalen voor Ajax - Vitesse, waarom niet?'

'Als iemand zo gek is om 10 miljoen te betalen voor Ajax - Vitesse, waarom niet?'

12-09-2018 23:40
132

De derby tussen FC Barcelona en Girona wordt dit seizoen zo goed als zeker afgewerkt in Miami, waardoor de vraag rijst of dit voor de Eredivisie ook een optie is. In Voetbalpraat van FOX Sports wordt het thema besproken.

Vincent Schildkamp, commentator van FOX, vindt het helemaal geen gek plan. "Stel dat iemand in China zo gek is om tien miljoen te betalen voor Ajax - Vitesse, waarom zou je het dan niet doen?", vraagt hij zich af. "Waarom zou je roomser zijn dan de paus als dat een ontwikkeling is?"

"Stel: Vitesse krijgt vijf miljoen euro voor zo'n wedstrijd. Die besluiten dat bedrag in hun spelersbudget te stoppen, waardoor ze betere spelers kunnen aantrekken en de kans een stuk groter wordt dat ze Europese hoofdtoernooien halen. Dat is wél goed voor het Nederlandse voetbal."

FOX-commentator Michiel Teeling is het daar deels mee eens, maar zou in eerste instantie voor een andere optie kiezen. "Ik vind dat competitiewedstrijden gewoon in Nederland afgewerkt moeten worden, daar moet je niet aan sleutelen. Maar een Johan Cruijff Schaal of bekerfinale, waarom zou je het niet proberen?"