'Van Praag neemt wraak op Duitsland en gaat stemmen voor EK-bid van Turkije'

'Van Praag neemt wraak op Duitsland en gaat stemmen voor EK-bid van Turkije'

13-09-2018 07:09
90

KNVB-voorzitter Michael van Praag mag binnenkort stemmen over de toewijzing van het EK in 2024 en overweegt sterk om voor Turkije te kiezen, meldt De Telegraaf donderdagochtend. De voormalig Ajax-voorzitter zou de andere kandidaat, Duitsland, passeren vanwege een akkefietje in het verleden.

Van Praag streed in 2016 samen met Aleksander Ceferin om het voorzitterschap van de UEFA, maar legde het uiteindelijk af tegen de Sloveen. Dit kwam mede door een verrassende keuze van de Duitse voetbalbond: de DFB sprak eerst zijn steun uit voor de KNVB-voorzitter, maar stemde uiteindelijk toch voor Ceferin. Volgens De Telegraaf vrezen de Duitsers nu dat Van Praag 'wraak' neemt door op het EK-bid van Turkije te stemmen.

De ochtendkrant heeft Van Praag om een reactie gevraagd, maar de zeventigjarige Amsterdammer wil niets kwijt over zijn aanstaande beslissing. "Mogen we als sportbestuurder nog ergens onze mond over houden? Als ik ergens over wil zwijgen, dan doe ik dat. Dat recht heb ik", laat hij weten. "Waarom zou ik hierover met een journalist moeten praten? Wie denken jullie dat jullie zijn?"

Het uitvoerend comité van de UEFA zal op donderdag 27 september beslissen waar het EK van 2024 gehouden wordt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie