'Kas Feyenoord leeg: Rotterdammers richten blik noodgedwongen op eigen jeugd'

'Kas Feyenoord leeg: Rotterdammers richten blik noodgedwongen op eigen jeugd'

13-09-2018 07:08
168

Het geld bij Feyenoord raakt op en de club verlegt zijn aandacht daarom weer naar de eigen jeugd. De Rotterdammers kochten deze zomer – ondanks de transfers van Sofyan Amrabat en Jean-Paul Boëtius - slechts één speler: de Colombiaan Luis Sinisterra.

Het Algemeen Dagblad schrijft over de koerswijziging in De Kuip. Toen Feyenoord rond 2010 op zwart zaad zat werd noodgedwongen al eens een blik jeugdspelers opengetrokken. Dat leidde tot de doorbraak van onder meer Stefan de Vrij. De verdediger moest eerst bedelen om een contractje, daarna nog voorrang verlenen aan Bart Schenkeveld en pas nadat stagiair Sigourney Bandjar met een blessure was afgehaakt, kreeg de Oranje-international zijn kans.

Door de lucratieve transfers van spelers als De Vrij kreeg Feyenoord weer geld te besteden, waardoor de eigen jeugd pas op de plaats moest maken. De aankopen bleken echter lang niet altijd succesvol. 'En dus is het logisch dat het vizier weer nadrukkelijker naar de eigen jeugdopleiding gaat, nadat er vorige zomer nog liefst 26,5 miljoen werd geïnvesteerd in aankopen', schrijft het AD. 'Ruim baan voor de eigen talenten.'