'Nerveuze De Jong hoorde niets meer van Barça; Ajax vraagt 75 miljoen euro'

'Nerveuze De Jong hoorde niets meer van Barça; Ajax vraagt 75 miljoen euro'

13-09-2018 08:08
133

Ook donderdag domineert Frenkie de Jong weer de headlines in de Catalaanse sportkranten. Zowel Diario Sport als El Mundo Deportivo gaat in op de mogelijke transfer van de 21-jarige middenvelder naar FC Barcelona.

Volgens MD is De Jong nerveus aan het worden nu hij al zes weken niets van Barça heeft gehoord. Ondertussen hebben clubs als Manchester City, Paris Saint-Germain, Bayern München en Tottenham Hotspur ook serieuze interesse getoond. De krant stelt dat de Spaanse kampioen hem desondanks nog dolgraag wil aantrekken. De club heeft dan ook geregeld contact met Ajax.

Wel is de transfersom van De Jong de laatste weken fors gestegen. Directeur spelersbeleid Marc Overmars lachte afgelopen zomer al een voorstel van dertig miljoen euro van Barça weg en wilde ook niets weten van een officieel bod van Tottenham van vijftig miljoen. Inmiddels wil Ajax zo'n zeventig tot 75 miljoen euro ontvangen voor de middenvelder, verwacht MD.

Ook Diario Sport meldt dat De Jong topprioriteit is voor de zomer van 2019 en rept van een prijskaartje van 75 miljoen. Zijn komst wordt breed gedragen. Zowel de directie, de scouting als trainer Ernesto Valverde ziet een transfer zitten. De middenvelder maakte veel indruk met zijn eerste twee optredens in het Nederlands elftal.

"Barça kan fouten maken, maar De Jong mogen ze niet laten ontsnappen", waren de veelbetekenende woorden van voormalig technisch directeur Robert Fernandez in besloten kring nadat hij moest vertrekken.