Carrière van WK-held Götze ernstig in het slop: 'De concurrentie is groot'

Carrière van WK-held Götze ernstig in het slop: 'De concurrentie is groot'

13-09-2018 09:50
28

De carrière van Mario Götze zit behoorlijk in het slop. De 26-jarige aanvallende middenvelder is al enige tijd niet meer in beeld bij het Duitse elftal en ook bij zijn club Borussia Dortmund komt hij niet aan de bak.

Götze was in 2014 nog de held van Duitsland door in de WK-finale tegen Argentinië de winnende te maken. Een jaar daarvoor had Bayern München hem voor 37 miljoen euro overgenomen van Dortmund. Zijn avontuur in de Allianz Arena werd echter een mislukking, waarna hij terugkeerde bij Dortmund. Daar is hij mede door blessureleed ook nog geen vaste waarde geworden.

Trainer Lucien Favre gunde hem dit seizoen zelfs nog helemaal geen speeltijd in de Bundesliga. Favre erkent dat Götze het moeilijk heeft. "We moeten eerlijk blijven. Mario kan op het middenveld spelen. Hij kan goed passen in ons 4-3-3 systeem, maar hij moet dan wel atletisch en met veel inzet spelen. Tegen RB Leipzig en Hannover 96 speelden we met drie centrale middenvelders. Mario kan één van die spelers zijn, maar we hebben veel opties voor die posities", wordt de coach geciteerd door Voetbal International.

Mahmoud Dahoud, Thomas Delaney en Axel Witsel staan momenteel boven Götze in de pikorde. "We hebben acht of negen opties voor het middenveld. Bovendien kunnen Shinji Kagawa en Marco Reus er ook spelen. De concurrentie is groot, dat is een feit."