Van Persie blijft El Khayati en Ziyech voor en wint eerste Eredivisie-prijs

Van Persie blijft El Khayati en Ziyech voor en wint eerste Eredivisie-prijs

13-09-2018 16:08
125

Robin van Persie is verkozen tot Eredivisie-speler van de maand. De spits van Feyenoord kreeg de prijs, dit seizoen in het leven geroepen door de Eredivisie CV, donderdag overhandigd.

Van Persie was in de eerste weken van het nieuwe seizoen goed op dreef én uitermate effectief, met vier doelpunten uit vijf schoten op doel. Ook tekende de 35-jarige Feyenoorder voor een assist en had hij de meeste geslaagde passes in de Eredivisie (94).

Van Persie houdt Abdenasser El Khayati van ADO Den Haag (zes goals en een assist) en Hakim Ziyech van Ajax nipt achter zich. De keuze voor Van Persie is gemaakt op basis van zestig statistieken. Om kans te maken op de onderscheiding moet een speler minimaal tweederde van de speelminuten op het veld hebben gestaan.

Elftal van de Maand
Van Persie is ook opgenomen in het Elftal van de Maand. Doelman Marco Bizot (AZ), verdedigers Jonas Svensson (AZ), Daley Blind (Ajax), Matthijs de Ligt (Ajax) en Leon Guwara (FC Utrecht), middenvelders Teun Koopmeiners (AZ), Abdenasser El Khayati (ADO Den Haag), Hakim Ziyech (Ajax) en aanvallers Kristoffer Peterson (Heracles Almelo) en Steven Bergwijn (PSV) completeren de ploeg.

Bergwijn werd uitgeroepen tot Talent van de Maand, nipt voor De Ligt en Koopmeiners.