'Slaat nergens op. Dan zet je zo iemand neer..Blind verdient dat helemaal niet'

'Slaat nergens op. Dan zet je zo iemand neer..Blind verdient dat helemaal niet'

Gepubliceerd: donderdag 13 september 2018 om 18:53do 13-09-2018 om 18:53

Leo Driessen is het niet eens met Willem van Hanegem, die in het Algemeen Dagblad stelde dat Daley Blind niet kan verdedigen. "Dat is volkomen onzin."

"Dat slaat helemaal nergens op. Dan zet je zo iemand neer..Hij verdient dat helemaal niet", zegt Driessen bij FOX Sports. "Dan zijn ze bij United drie jaar gek en blind geweest? Tja, ik vind het onzin."

Collega-commentator Leo Oldenburger haakt in en vraagt zich af of Blind geschikt is om op de linksbackpositie te spelen bij Oranje. "Hij is er niet sneller op geworden. Het probleem van Blind is dat hij in principe een goede centrale verdediger is, maar daar ga je Virgil van Dijk of Matthijs de Ligt niet uit de basiself voor zetten. Misschien kan hij controlerend op het middenveld spelen, maar hij is geen linksback in een 4-3-3-systeem. Ook niet in een 5-3-2-systeem."

Driessen denkt te weten waarom het soms stroef met Blind gaat. "Hij heeft een hele tijd niet gevoetbald. Dat wreekt zich. Dat kost echt tijd. Nu heeft hij in een korte tijd veel wedstrijden moeten spelen. Als een voetballer die risico in z'n spel legt en flegmatiek is niet in vorm is, valt het dubbel op. Daley is geen poetser en man van de slidings. Als hij net even wat minder scherp is, valt dat sneller op dan bij een voetballer die dat kan maskeren door werklust etc.."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws