Derksen voorspelt hommeles: 'Van Bommel gaat problemen met media krijgen'

Derksen voorspelt hommeles: 'Van Bommel gaat problemen met media krijgen'

13-09-2018 21:02
152

Mede omdat Mark van Bommel een 'eigenwijs ventje' is, gaat hij problemen krijgen met de media. Johan Derksen vertelt dat in een interview met Panorama. De analist verwacht dat de PSV-trainer een keer gaat botsen met de pers.

"Het is tegenwoordig een modegril om mensen zonder ervaring trainer te maken", zegt Derksen. "Eerst met De Boer, Cocu en Van Bronckhorst (Ajax, PSV, Feyenoord, red.) en nu weer met Van Bommel. Daarmee neem je een zeker risico."

Derksen adviseert beginnende trainers om lager te beginnen dan de top, waar Frank de Boer, Giovanni van Bronckhorst en Phillip Cocu zijn begonnen. "Dus kan je volgens mij beter bij een club als FC Groningen of NAC beginnen."

"Van Bommel lijkt me wel een echte trainer, maar het is ook een eigenwijs ventje, dus is het in zijn geval van groot belang dat schoonpapa (Bert van Marwijk, red.) er bij is om af en toe bij te sturen. Van Bommel gaat zeker problemen met de media krijgen want hij houdt niet van kritiek, maar hij is wel een personality, een jongen met flair. Dus moet je hem het voordeel van de twijfel geven."