Van Persie reageert op harde teksten Van Hanegem: Dat vind ik echt onzin

Van Persie reageert op harde teksten Van Hanegem: "Dat vind ik echt onzin"

13-09-2018 21:51
45

Robin van Persie vindt niet dat hij degene is die zijn collega's aan moet pakken in de pers. De Feyenoord-spits voelt niet de behoefte om zijn medespelers af te branden. Willem van Hanegem vindt juist dat Van Persie wat harder op mag treden.

"Dat is niet mijn rol", reageert de spits bij FOX Sports. "Het is niet mijn rol om spelers aan te pakken of in de media duidelijk maken dat ik de leider ben omdat dat zogenaamd zo hoort. Het is mijn rol om te helpen. Ik zie dat die gasten heel erg hun best doen, dus hoezo moet ik die jongens dan keihard aanpakken in de media? Om dan zogenaamd goed over te komen als leider? Dat vind ik echt onzin."

"Iedereen mag z'n mening hebben. Ik loop al vanaf m'n achttiende mee. Ik heb geleerd dat kritiek erbij hoort", vervolgt Van Persie. "Het is prima, dat mag ook zo blijven. Ik stoor me er niet aan. Ik lees en zie het wel, maar het is niet mijn rol om die jongens keihard aan te pakken. Wat we wel doen is erover praten, maar dat krijgt niet iedereen mee."

Van Persie haalt de fout die Eric Botteghin maakte in de slotfase van het duel met sc Heerenveen, waaruit gescoord werd, aan. "Dan is het toch een beetje geforceerd als ik de zogenaamde leider uit ga hangen en zeg: dat is niet goed hoor, Eric. Ik ben juist blij met Eric omdat hij daar wil voetballen. Omdat hij die keuze maakt, maken wij vijf goals. Willem of wie dan ook mag daar van alles van vinden. Ik vind dat prima."

Lees ook: Van Hanegem ergert zich aan Van Persie-teksten: 'Triest dat-ie dat zegt'