Drukte bij Cocu en co: Fenerbahçe presenteert alsnog drie 'last minute'-aanwinsten

Drukte bij Cocu en co: Fenerbahçe presenteert alsnog drie 'last minute'-aanwinsten

14-09-2018 00:08
22

Het Fenerbahçe van trainer Phillip Cocu heeft donderdagmiddag drie van de zes 'last minute' versterkingen gepresenteerd. De Braziliaan Jailson, de in Frankrijk geboren Algerijn Yassine Benzia en de Turk Harun Tekin poseerden, twee weken na het zetten van hun handtekening, met het shirt van hun nieuwe club.

Jailson komt over van Gremio. De 23-jarige controlerende middenvelder kostte Fenerbahçe vier miljoen euro en heeft een contract tot medio 2022 ondertekend. Aanvallende middenvelder Benzia wordt gehuurd van LOSC Lille, maar Fener heeft een optie tot koop bedongen. De 29-jarige doelman Tekin tenslotte is voor 2,5 miljoen opgehaald bij Bursaspor en moet onder de lat de strijd aangaan met clubicoon Volkan Demirel en de Kameroener Carlos Kameni.

Ook de Zwitser Michael Frey, de Mexicaan Diego Reyes en de in Duitsland geboren Turk Tolga Cigerci kwamen de gelederen van Cocu in de laatste dagen van de transferperiode versterken. De van PSV overgekomen trainer heeft in totaal elf versterkingen binnengehaald, onder wie voormalig NEC-talent Ferdi Kadioglu. Zij moeten er mede voor zorgen dat Fenerbahçe zich herstelt van de matige competitiestart: de grootmacht uit Istanbul won slechts één van zijn eerste vier competitiewedstrijden en staat op een teleurstellende dertiende plek in de Süper Lig.