Van Peppen nog altijd zonder club: 'Ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan'

Van Peppen nog altijd zonder club: 'Ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan'

14-09-2018 07:16
29

Ard van Peppen zit nog altijd zonder club en de hoop dat hij nog een nieuwe werkgever gaat vinden wordt met de dag kleiner. De 33-jarige linksback denkt ook al na over een leven zonder profvoetbal.

En dat terwijl Van Peppen vorig jaar nog aanvoerder was van eredivisionist Roda JC. "Ik dacht nog van waarde te zijn met mijn ervaring. Kennelijk dacht de club daar anders over", vertelt hij aan De Volkskrant. "Het is hopen dat er snel ergens een gat valt."

Van Peppen was half juli dichtbij een overstap naar het Luxemburgse Dudelange, maar besloot uiteindelijk niet te gaan wegens de reisafstand van 2,5 uur. "Ze spelen straks tegen AC Milan in San Siro. Ik kan mezelf wel voor mijn hoofd slaan. Anderzijds sta ik nog achter mijn beslissing om te wachten."

De verdediger krijgt nu vooral nog belletjes van tussenpersonen. "Ik reken inmiddels nergens meer op", stelt hij. Door mee te trainen bij de Belgische amateurclub VV Lanaken en met een personal trainer aan de slag te gaan, hoopt hij fit te blijven. "Voetbal kost me nu geld", erkent hij. Van Peppen overweegt nu met oud-ploeggenoot Frank Demouge een voetbalschool te starten in Maastricht. "Ik ga er in salaris natuurlijk fors op achteruit, maar het profvoetballeven heeft ook nadelen. Toch... voor mijn gevoel komt het afscheid te vroeg."