'Gutiérrez moet Van Ginkel-rol op zich nemen: Van Bommel wijzigt middenveld'

'Gutiérrez moet Van Ginkel-rol op zich nemen: Van Bommel wijzigt middenveld'

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 08:14vr 14-09-2018 om 08:14

Het is nog niet duidelijk of Erick Gutiérrez zaterdag meteen in de basis begint bij PSV in het duel met ADO Den Haag. De Mexicaanse aanwinst is wel fit, meldt het Eindhovens Dagblad. Voor Pablo Rosario lijkt de komst van Gutiérrez slecht uit te pakken.

Het 21-jarige jeugdproduct begon dit seizoen verrassend als basisspeler, maar het ED denkt dat hij pas op de plaats moet maken door de komst van Gutiérrez. De boezemvriend van Hirving Lozano, die overkwam van Pachuca, moet een middenveld gaan vormen met Jorrit Hendrix en Gastón Pereiro.

'De Mexicaan kan de verbindingen in een elftal maken en er ook voor zorgen dat een ploeg niet in twee delen uiteenvalt', schrijft het ED. 'Iets waar de afgelopen jaren ook Marco van Ginkel bij PSV regelmatig voor zorgde. 'Guti' wordt geacht in balbezit extra vermogen aan PSV toe te voegen, waarbij hij de snelle aanvallers diep kan sturen.'

Waar Rosario uit de basis verdwijnt, neemt ook het perspectief voor spelers als Mauro Júnior, Bart Ramselaar, Dante Rigo en Ramon Lundqvist af. Zij staan in de pikorde nog achter het eerder genoemde viertal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws