Kluivert nog geen basisspeler in Rome: 'Voel mij geen eerste of tweede keus'

Kluivert nog geen basisspeler in Rome: 'Voel mij geen eerste of tweede keus'

14-09-2018 08:40
116

Justin Kluivert wil dit seizoen langzaam maar zeker uitgroeien tot een basisspeler bij AS Roma. De negentienjarige aanvaller ziet alleen op de trainingen al een groot verschil met zijn oude club Ajax.

"Op de training van Ajax vielen in de partijen vaak zes doelpunten tussen de teams, hier zijn dat er misschien twee. Iedereen wil winnen en is aan elkaar gewaagd", zegt Kluivert, geciteerd door Forza Roma. Hij is nog geen basisspeler bij Roma, maar als het aan de buitenspeler ligt duurt dat niet lang meer. "Het is mijn doel om dit seizoen een vaste waarde te worden."

"Ik had niet verwacht dat ik nu al alles zou spelen", vervolgt Kluivert. "Ik leer veel en probeer mij zo goed mogelijk aan te passen aan de manier van spelen. Ik voel mij op dit moment geen eerste, maar ook geen tweede keus. Maar ik heb al gemerkt dat ik hier als speler completer word. Er was veel talent bij Ajax, maar hier is meer ervaring en worden andere dingen gevraagd in het veld."

"Ik werk hard en denk dat ik een betere speler word. Ik zal zeker succesvol zijn", stelt Kluivert, die stiekem hoopte op een weerzien met Ajax in de Champions League. "Dat zou heel bijzonder zijn geweest."