'Misschien is de club failliet, maar we hebben de administratie nog niet op orde'

'Misschien is de club failliet, maar we hebben de administratie nog niet op orde'

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 10:46vr 14-09-2018 om 10:46

Achilles'29 staat op het punt van omvallen. Misschien is de club uit Groesbeek al failliet, laat de advocaat en enige toezichthouder Evert Vos weten aan de Gelderlander.

Achilles heeft geen rooie cent meer, kan de accommodatiekosten voor De Heikant niet meer betalen, heeft een onbekend bedrag aan schulden en kan niet voldoen aan de licentievoorwaarden van de KNVB. Dat is nog niet alles, want buitenlandse clubs staan in Groesbeek op de stoep voor een opleidingsvergoeding van 75.000 euro voor de Nieuw-Zeelander Jesse Edge.

Komende week verwacht Achilles uitspraak in de zaak. "Als die 75.000 euro wordt toegewezen, is het einde oefening", aldus Vos in de rechtbank van Nijmegen, geciteerd door de Gelderlander. De BV Achilles ging begin dit jaar failliet en de vereniging kwam daardoor ook in zwaar weer. "Misschien is de club allang failliet", laat Vos weten. "Maar we hebben de administratie nog niet op orde."

Achilles probeerde de afgelopen jaren de stap naar het betaald voetbal te maken. Dat lukte, maar vorig seizoen ging het helemaal mis. Het bestuur overweegt nu een faillissement aan te vragen, als anderen de vereniging niet voor zijn, en een doorstart te maken. Achilles is ingedeeld in de Derde Divisie.

Check ook: Achilles-drama gevat in documentaire: "Wat hebben wij een kutkeeper"

Lees meer over: Achilles '29

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws