De Boer adviseert Ajacied: Ik vind dat hij nog vaker naar  Busquets moet kijken

De Boer adviseert Ajacied: "Ik vind dat hij nog vaker naar Busquets moet kijken"

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 11:52vr 14-09-2018 om 11:52

Wesley Sneijder en Frenkie de Jong hebben een verschillende speelstijl. Dat stelt Ronald de Boer, die óók gelijkenissen ziet tussen de twee middenvelders.

"Je kan Wesley altijd in zijn voeten aanspelen. Frenkie de Jong heeft dat ook", zegt De Boer tegen Ajax Life. "Je bent niet bang dat ze de bal kwijtraken. Ze durven ook risico te nemen om vooruit te spelen. En ze kunnen uitstellen."

Sneijder en De Jong, die vorige week tegen Peru nog samenspeelden in Oranje, zijn volgens De Boer verschilllende type voetballers. "Frenkie kan gevaarlijk zijn in de buurt van de zestien, maar hij is in mijn ogen toch meer een aangever. Wesley was een aangever en afmaker."

De oud-international ziet nog een aantal verbeterpunten bij De Jong. "Ik vind dat hij nog vaker naar Sergio Busquets moet kijken. Soms loopt hij eigenlijk nog iets te veel met de bal. Al is dat ook weer meteen zijn kwaliteit, hoor. Hij zou het spel zelfs nóg sneller kunnen laten gaan. Maar ook op dat vlak is hij alweer stappen aan het maken."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws