AZ contracteert doelman (17): 'Binnen drie jaar AZ 1 en daarna Nederlands elftal'

AZ contracteert doelman (17): 'Binnen drie jaar AZ 1 en daarna Nederlands elftal'

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 12:43vr 14-09-2018 om 12:43

De zeventienjarige Mees Bakker heeft vrijdag zijn eerste profcontract getekend bij AZ. De sluitpost uit Heiloo ligt nu tot medio 2021 vast in Alkmaar.

Bakker speelt al vanaf zijn elfde voor AZ en behoorde tot de selectie van Oranje O17 die in mei van dit jaar Europees kampioen werd. "Het betekent voor mij heel veel om bij deze club te tekenen", aldus Bakker op de website van AZ. "Ik ga al van jongs af aan naar het stadion en dan is het heel mooi om hier nu onder contract te staan."

Volgens directeur voetbalzaken Max Huiberts is Bakker 'een talentvolle, jonge doelman'. "Mees ontwikkelt zich goed en dat willen we belonen. We zien veel potentie in hem en daar is dit meerjarige contract het bewijs van."

Bakker maakte onlangs zijn debuut in het betaald voetbal. Bij het competitieduel tussen Jong AZ en Almere City stond hij onder de lat. De doelman van AZ Onder 19 heeft duidelijk voor ogen wat hij bij AZ wil bereiken. "Ik hoop binnen nu en drie jaar in het doel van AZ 1 te staan. En uiteindelijk wil ik ook het Nederlands Elftal halen en daarmee op het WK spelen. Dat is mijn droom."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws