Kuwas hakt knoop door: 'Ik had een transfer moeten maken voor Oranje'

Kuwas hakt knoop door: 'Ik had een transfer moeten maken voor Oranje'

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 15:12vr 14-09-2018 om 15:12

Brandley Kuwas is eruit: niet Nederland, maar Curaçao wordt 'zijn' land. De aanvaller van Heracles Almelo speelde negentig minuten mee in de interland tegen Grenada (10-0 zege) en heeft daardoor definitief zijn keuze gemaakt.

"De vorige interlandperiode heb ik de beslissing genomen, maar kon toen vanwege een blessure niet spelen. Dit keer wel", vertelt Kuwas aan TC/Tubantia. "Het is simpel: als je je naam bij Oranje hoort vallen, is dat mooi. Maar als je het reëel bekijkt, had ik een transfer moeten maken om weer in beeld te komen."

De Heracles-aanvaller kreeg twee jaar geleden een belletje van Danny Blind. De toenmalige bondscoach zag hem als een potentiële Oranje-international. Dat zorgde voor twijfels bij Kuwas, die ook werd begeerd door Curaçao. De keuze is uiteindelijk gevallen op het land waar zijn ouders opgroeiden.

"We zijn heel professioneel en serieus bezig om in de finalepoule van de Nations League te komen. Om dat te bereiken, moeten we nog drie wedstrijden winnen", aldus Kuwas. Met de feestende selectie van Curaçao ging hij deze week viral. "In Nederland drinken we na een bijzondere prestatie soms met een lach een biertje in de bus, dat is Kuwas. Maar zingen en dansen past ook bij me, dat is ook Kuwas."

Poll

Was Kuwas een potentiële Oranje-international?

(1807 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws