Frenkie de Jong lacht: Dan moet ik vanaf nu tot mijn veertigste alles spelen

Frenkie de Jong lacht: "Dan moet ik vanaf nu tot mijn veertigste alles spelen"

14-09-2018 15:44
49

Na zijn dubbele optreden voor het Nederlands elftal gaat de focus van Frenkie de Jong weer op Ajax. Eén van zijn doelen: een doelpunt maken in de Eredivisie.

"Een goaltje van mij zou heel lekker zijn. Het zal ook eens tijd worden, maar ik zou er niet op inzetten", lacht De Jong tegenover AT5. Op de vraag of hij niet te goed wil spelen, omdat anders de clubs in de winter weer op de stoep staan, antwoordt hij. "Ik moet juist wel beter gaan voetballen. En ook al staan ze er: ik maak het seizoen in principe af bij Ajax."

De Jong kijkt met een positief gevoel terug op zijn twee optredens voor Oranje. In de oefeninterland tegen Peru maakte de Ajacied zijn debuut, waarna tegen Frankrijk een basisplaats volgde. "Over het algemeen heb ik mij prima staande kunnen houden, maar in het begin is altijd alles positief en kijkt men vooral naar de positieve punten. Ik moet nu zorgen dat ik een vaste waarde wordt bij Oranje."

Na het debuut van De Jong werd in de Johan Cruijff Arena afscheid genomen van recordinternational Wesley Sneijder. "Daar ben ik nog ver van verwijderd. Ik ben bang dat ik de 134 niet ga halen, want dan moet ik vanaf nu tot mijn veertigste alles spelen", besluit hij lachend.