Ten Hag trots: Ik kende zijn naam, maar kende zijn kwaliteiten niet

Ten Hag trots: "Ik kende zijn naam, maar kende zijn kwaliteiten niet"

14-09-2018 16:11
25

Het stemt Ajax-trainer Erik ten Hag tevreden dat Noussair Mazraoui onder zijn vleugels tot wasdom is uitgekomen. De rechtsback van Ajax heeft in de eerste weken van het seizoen een basisplaats, nadat zijn rol nog geen jaar geleden uitgespeeld leek.

Ten Hag stapte in de winterstop in bij Ajax en nam Mazraoui meteen mee op trainingskamp naar Portugal. "Ik kende zijn naam, maar kende zijn kwaliteiten niet", vertelt hij vrijdag tijdens het wekelijkse persmoment. "In de eerste week maakte hij direct een goede indruk. Wel was hij breekbaar, niet goed belastbaar. Daar hebben we aan gewerkt."

"We zagen we dat hij sterk is in de duels, een goed inzicht heeft en op meerdere posities makkelijk uit de voeten kan. Op de training gebruikten we hem vervolgens als rechtervleugelverdediger. Buiten een groot spelinzicht is hij ook snel en wendbaar. Het pakt heel goed uit."

Mazraoui heeft sinds de start van het seizoen een basisplaats als rechtsback. Ten Hag: "Je ziet elke wedstrijd verbetering bij hem. Hij voelt zich nog een middenvelder, maar als vleugelverdediger bij Ajax ben je ook al snel een middenvelder. Natuurlijk moet je je verdedigende taken niet vergeten."