De Visser: 'Ik zet ze nog naast elkaar, maar vergeet niet dat De Bruyne jonger is'

De Visser: 'Ik zet ze nog naast elkaar, maar vergeet niet dat De Bruyne jonger is'

14-09-2018 17:54
27

Piet de Visser vindt Eden Hazard beter dan Neymar. De Belg is volgens de Nederlandse meesterscout op veel fronten beter dan de ster uit Brazilië.

"Eden is gewoon beter dan Neymar", zegt De Visser in Het Nieuwsblad. "Dat Eden fysiek sterker is, is duidelijk. Neymar krijgt wel meer trappen, maar dat is omdat Hazard veel beter zijn lichaam gebruikt. En in de andere twee criteria is Hazard gewoon beter dan Neymar."

De Visser zegt dat Neymar misschien sneller is, maar dat Hazard zijn snelheid 'efficiënter' gebruikt en directer op doel is. "Maar het grote verschil zit in de dribbels. Neymar is echt geen betere dribbelaar dan Hazard, alleen ogen zijn dribbels veel spectaculairder. Soms zie je superacties en soms moet ik bij dribbels ook een minpuntje zetten. Ik hield Neymar deze week nog in het oog in Brazilië-El Salvador: fantastische dribbels, maar hij liep zich ook heel wat keren vast, hoor."

Ook Luka Modric en Kevin de Bruyne worden door De Visser met elkaar vergeleken. "Ik vind ze heel sterk aan elkaar gewaagd. Nu zet ik ze nog naast elkaar, maar vergeet niet dat De Bruyne zes jaar jonger is."