Geen Feyenoord-doorbraak: 'Kijk naar Ebecilio. Wie ben ik dan om te klagen?'

Geen Feyenoord-doorbraak: 'Kijk naar Ebecilio. Wie ben ik dan om te klagen?'

Gepubliceerd: vrijdag 14 september 2018 om 19:58vr 14-09-2018 om 19:58

Anass Achabar speelt voor het tweede seizoen op rij met NEC in de Keuken Kampioen Divisie, maar is onverminderd ambitieus. Een ver avontuur ziet de 24-jarige oud-Feyenoorder voorlopig niet zitten.

"Ik ben een liefhebber en dat zal ik altijd blijven. Anders had ik nu wel in de zandbak gespeeld", zegt Achahbar tegen Voetbal International. "Daar voel ik me nog veel te jong voor, ik wil nog veel te graag, heb nog ambities. Als ik naar de zandbak zou gaan om nog even flink te verdienen, betekent dat dat ik er klaar mee ben. De speeltuin hier heeft ook een zandbak, dat vind ik voorlopig genoeg."

De aanvaller was ooit een grote belofte bij Feyenoord, maar een doorbraak in De Kuip bleef uit. Ook bij PEC Zwolle slaagde hij niet. "Mijn weg is anders dan mensen ooit gedacht hadden. Misschien had ik het zelf ook wel anders voorzien, maar het gaat om gelukkig zijn en plezier hebben."

"Ik heb nog best veel contact met de jongens met wie ik bij Feyenoord speelde. Dan heb je het er onderling weleens over hoe het gelopen is", vertelt Achahbar. "Kijk hoe het Kyle Ebecilio is vergaan. We schelen een maand, doorliepen de opleiding en de nationale selecties. Een zenuwaandoening veranderde alles voor hem. Wie ben ik dan om te klagen?"

Lees ook'Heel arrogant mannetje' Achahbar: 'Ik ben eerlijk geweest, iedereen wist het'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws