Messi 'radeloos' na finale: 'Hij huilde als een kind die zijn moeder had verloren'

Messi 'radeloos' na finale: 'Hij huilde als een kind die zijn moeder had verloren'

14-09-2018 21:22
26

Lionel Messi beleefde in 2016 zijn dieptepunt in het shirt van Argentinië. De sterspeler van FC Barcelona zat er helemaal doorheen, nadat La Albiceleste voor de tweede keer op rij de finale van de Copa América had verloren.

Dat onthult Elvio Paolorosso, de fitness coach van trainer Gerardo Martino bij zowel Argentinië als Barça. "Het was heel pijnlijk in de kleedkamer, maar het ergste moest nog komen", vertelt hij, geciteerd door Marca. "Om twee uur 's nachts ging ik naar de opbergruimte. Daar vond ik Leo helemaal alleen, huilend als een kind die net zijn moeder had verloren."

"Hij was radeloos en niemand kon hem troosten", vervolgt Paolorosso. "Ik gaf hem een knuffel en we hebben een klein wijntje gedronken samen." De fitness coach heeft niets dan lof voor Messi. "Ik heb hem meegemaakt bij Barça en Argentinië en ik heb alleen maar woorden van dankbaarheid voor hem. Hij werkte altijd mee en merkte zelfs op wanneer het veld hard of zacht was."

Waar Messi met de Catalanen vele successen vierde, wacht hij met het Argentijns elftal nog op een hoofdprijs. Hij was naast de Copa América dichtbij op het WK in Brazilië van 2014, maar in de finale was Duitsland te sterk. Het afgelopen WK in Rusland eindigde al in de achtste finale voor Argentinië.