Hoofdrol Ramselaar bij Jong PSV; Go Ahead staat koppositie af aan Cambuur

14-09-2018 22:00
78

Bart Ramselaar heeft vrijdag tijdens de vijfde speelronde van de Keuken Kampioen Divisie een absolute hoofdrol opgeëist bij Jong PSV, dat desondanks een voorsprong uit handen gaf bij NEC. FC Twente en Roda JC herpakten zich en boekten een uitzege.

NEC - Jong PSV
Ramselaar mocht ritme opdoen bij de beloften en greep die mogelijkheid met beide handen aan. NEC kwam via twee goals van Sven Braken op voorsprong, maar nog voor rust poetsten de Eindhovenaren dat weg via een van richting veranderd schot van Matthias Verreth en een kiezelharde uithaal van Joël Piroe. Na de pauze was het de beurt aan Ramselaar. Vooral zijn tweede treffer was fraai.

Genoeg voor de zege was het niet voor Jong PSV. Ole Romeny tekende voor de aansluitingstreffer, waarna de Nijmegenaren diep in blessuretijd op gelijke hoogte kwamen via Josef Kvída. Ramselaar was toen al gewisseld.

FC Dordrecht - FC Twente 0-2
De veelbesproken Joël Drommel keerde bij FC Twente terug onder de lat. Hij moest vorige week toezien hoe de Tukkers met 1-2 verloren van Top Oss. Tegen Dordrecht ging het een stuk beter. Peet Bijen gleed na achttien minuten een vrije trap van Aitor Cantalapiedra binnen. Nog voor rust verdubbelde Twente de score. Na opnieuw een vrije trap van Cantalapiedra passeerde Antonio Stankov zijn eigen doelman. Daar bleef het bij.

RKC Waalwijk - Roda JC 0-1
Roda begon het seizoen sterk met twee overwinningen, maar ging vervolgens onderuit tegen mede-titelkandidaten Twente en NEC. In Waalwijk toonden de Limburgers herstel. Henk Dijkhuizen schoot in de 61ste minuut van een meter of twintig raak, al leek de inzet niet onhoudbaar voor keeper Etienne Vaessen. Die tegenslag kwam de thuisploeg niet te boven.

Jong AZ - Go Ahead Eagles 3-2
Go Ahead Eagles verspeelde door een 3-2 nederlaag bij Jong AZ de koppositie. SC Cambuur won met 2-0 van Telstar en grijpt daardoor de macht. De Leeuwarders hebben één punt meer dan Go Ahead, terwijl NEC derde staat met twee punten achterstand.