'Ik gaf Tadic een schop, niet normaal. Hij stond op: prima dat je mij aanpakt'

'Ik gaf Tadic een schop, niet normaal. Hij stond op: prima dat je mij aanpakt'

15-09-2018 07:50
30

Dusan Tadic zal zaterdagavond een bijzondere wedstrijd spelen. De 29-jarige Serviër neemt het met Ajax op tegen FC Groningen, de club die hem in 2010 naar de Eredivisie haalde.

De linkspoot liet zich vanaf dag één gelden als modelprof, herinnert oud-ploeggenoot Danny Holla zich. De onlangs naar FC Den Bosch vertrokken controleur denkt terug aan een akkefietje tijdens de training. "Er viel een bal tussen ons in en ik gaf hem een schop, niet normaal. Ik schrok er zelf van. Trainer Pieter Huistra werd ook boos", vertelt hij aan het Algemeen Dagblad. Tadic zelf liet zich echter niet van de wijs brengen. "Hij stond op en zei: geen probleem. Prima dat je mij aanpakt. Zullen ze in de wedstrijd ook doen. Hup, voetballen. Play."

Ook buiten de lijnen deed Tadic er alles aan om te slagen als prof. De Serviër was een vaste gast in de fitnessruimte van FC Groningen. "Een donker, benauwd hol zonder ramen", aldus Holla. "Als je op de club kwam, wist je zeker: daar is Dusan bezig. Letterlijk elke dag zat hij in dat treurige hokje."

Ajax en FC Groningen trappen zaterdagavond om 20.45 uur af in de Johan Cruijff Arena.