Van der Gijp: 'Heb met Rob Jansen gebeld, Advocaat heeft ontsnappingsclausule'

Van der Gijp: 'Heb met Rob Jansen gebeld, Advocaat heeft ontsnappingsclausule'

15-09-2018 10:39
62

Dick Advocaat heeft een ontsnappingsclausule in zijn FC Utrecht-contract staan. Althans, dat beweert René van der Gijp op basis van een gesprek met Rob Jansen.

Advocaat wordt maandag gepresenteerd als trainer van Utrecht, maar het is dus mogelijk dat hij het seizoen niet afmaakt. Als er een andere uitdaging op zijn pad komt, dan moet Utrecht hem laten gaan. "Ik heb even met Rob Jansen (zaakwaarnemer, red.) gebeld. Hij heeft wel een ontsnappingsclausule. Als er iets anders komt, mag hij weg. Turkije of iets anders, dan mag hij zomaar weg", zei Van der Gijp vrijdagavond bij Veronica Inside.

Het is niet de eerste keer dat Advocaat dat in zijn contract laat zetten. De 70-jarige oefenmeester werd bij het Nederlands elftal aangesteld als assistent-trainer van Danny Blind, maar vertrok al na een paar maanden omdat Fenerbahçe hem wilde hebben. Om die reden werkt de KNVB voortaan niet meer met dergelijke clausules. 

Advocaat zat een paar maanden thuis nadat hij afgelopen zomer met Sparta naar de Keuken Kampioen Divisie degradeerde. Vlak na afloop zei hij dat Sparta 'in principe' zijn laatste klus was, maar aan die uitspraak heeft hij zich dus niet gehouden.