Bruijn (22): Wie zegt dat ik ergens anders wél had gespeeld?

Bruijn (22): "Wie zegt dat ik ergens anders wél had gespeeld?"

Gepubliceerd: zaterdag 15 september 2018 om 11:35za 15-09-2018 om 11:35

Jordy Bruijn voelt vertrouwen van sc Heerenveen omdat de club hem niet wilde laten gaan. De 22-jarige middenvelder kon rekenen op belangstelling uit binnen- en buitenland. Bruijn wacht nog op zijn grote doorbraak.

Ondanks dat Bruijn weinig speelt in Heerenveen, voelt hij zich wel op zijn plek. "Ik ontwikkel me hier nog steeds", vertelt hij aan de Leeuwarder Courant. "En wie zegt dat ik ergens anders wél had gespeeld? Stel dat ik naar een andere club was gegaan. Dan kwam ik binnen als speler van Jong Heerenveen. Het is beter als je binnenkomt met vijftien Eredivisie-wedstrijden achter je naam."

Bruijn werd drie jaar geleden overgenomen van Ajax. Hij wist dat hij tijd nodig had toen hij aankwam bij Heerenveen. Via de beloftenploeg wilde hij zich in het eerste elftal knokken. "Ik heb drie jaar geleden heel bewust voor dit plan gekozen. Het zou zonde zijn om daar nu vanaf te stappen. Ik ben dit seizoen drie keer ingevallen, van de vier wedstrijden die we hebben gespeeld. Nu hoop ik op meer speeltijd dan twintig minuten. Zodat ik kan toewerken naar een basisplaats."

Bruijn voelt zich gewaardeerd. Dat motiveert hem. "Maar volgens mij ziet Heerenveen het wel in mij zitten. Ik heb onlangs met Gerry Hamstra (technisch manager, red.) gesproken. Hij denkt ook dat het goed komt."

Poll

Moet Bruijn vaker de kans krijgen?

(5 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws