Tadic: Juichen doe ik niet tegen oude clubs, scoren dus wel

Tadic: "Juichen doe ik niet tegen oude clubs, scoren dus wel"

15-09-2018 12:15
55

Dusan Tadic is niet van plan om te juichen, mocht hij zaterdagavond namens Ajax scoren tegen FC Groningen. De Serviër speelde tussen 2010 en 2012 in het groen-wit en draagt de club nog steeds een warm hart toe.

Tadic heeft zich al vaker in moeten houden tijdens wedstrijden tegen FC Groningen: als speler van FC Twente vond hij in twee seizoenen tijd vijf keer het net tegen zijn oude club. "Op de één of andere manier scoor ik altijd tegen Groningen. Juichen doe ik niet tegen oude clubs, scoren dus wel. Ik vind het niet gepast om overdreven blij te doen", vertelt de linkspoot aan het Algemeen Dagblad.

De inmiddels 29-jarige Ajacied bewaart fijne herinneringen aan zijn tijd in Groningen. De eerste club in het buitenland blijft altijd speciaal. FC Groningen geeft echt om spelers en probeert het hen zo goed mogelijk naar de zin te maken." Tadic bouwde bovendien een vriendschap op met Bobby Mileski, de eigenaar van een Macedonisch restaurant in Groningen. "Het eten was vertrouwd en met Bobby kon ik fijn praten over alle belangrijke zaken in het leven. Prettig als je als jonge kerel alleen in een nieuwe stad woont."

Mileski zal zaterdagavond op de tribune zitten tijdens Ajax-FC Groningen. De aftrap in Amsterdam is om 20.45 uur.

Lees ook: 'Ik gaf Tadic een schop, niet normaal. Hij stond op: prima dat je mij aanpakt'