Onrust bij Cambuur ondanks koppositie: hek valt om, ruzie tussen stewards en fans

Onrust bij Cambuur ondanks koppositie: hek valt om, ruzie tussen stewards en fans

15-09-2018 12:32
28

Hoewel SC Cambuur vrijdagavond de koppositie in de Keuken Kampioen Divisie greep, was het na de 2-0 overwinning op Telstar onrustig in het Cambuurstadion. Feestende supporters klommen in de hekken, die daar echter niet op berekend waren.

Enkele Leeuwarder fans vielen hierdoor het veld op. Zij werden direct weer naar de tribunes begeleid door stewards. Volgens de Leeuwarder Courant leidde dat tot schermutselingen tussen supporters en beveiligers, onder toeziend oog van aanvoerder Robbert Schilder. "Ik vind het een domper voor de stewards die daarmee worden lastiggevallen, dat is een beetje lullig", vertelt de linkspoot aan het plaatselijke dagblad.

Kevin van Kippersluis, de maker van de openingstreffer tegen Telstar, was ook getuige van de ongeregeldheden. De aanvallende middenvelder wil het incident echter niet al te hoog opnemen. "Je krijgt nu reactie op reactie en dat is iets te ver gegaan. Ik hoop dat het niet weer gebeurt", aldus Van Kippersluis, die niets te klagen heeft over het gedrag van de Cambuur-fans. "Ik heb de laatste weken ook menig knuffel uitgedeeld aan supporters."

De fanatieke aanhang van Cambuur wil graag dat het hekwerk achter de goal uit het stadion verwijderd wordt. De club onderzoekt of dit haalbaar is.