Van der Gaag verhuurt eigen zoon op deadline day: 'De hiërarchie is veranderd'

Van der Gaag verhuurt eigen zoon op deadline day: 'De hiërarchie is veranderd'

15-09-2018 13:02
4

Mitchell van der Gaag heeft enkele hectische maanden achter de rug sinds hij bij NAC Breda aan de slag is gegaan. De van Excelsior overgekomen trainer heeft al vier keepers moeten gebruiken en zag zijn assistent Jefta Bresser plotseling naar De Graafschap vertrekken.

Bresser werkte sinds 2016 in het Rat Verlegh Stadion en wilde volgens BN DeStem graag hoofd jeugdopleidingen worden. Die functie kon hij bij NAC niet krijgen, maar bij De Graafschap wel. "Als je in de voetballerij werkt, verrast niets je meer. Jefta heeft een aanbieding gekregen en dat op tafel gelegd. Als iemand graag iets wil, dan luister ik ernaar en moet je niet in de weg gaan staan", vertelt Van der Gaag aan de regionale krant.

De trainer zag bovendien zijn zoon Jordan van der Gaag vlak voor het sluiten van de transfermarkt aan Helmond Sport verhuurd worden. Van der Gaag junior werd door zijn vader bij de selectie gehaald en maakte tegen AZ zijn debuut in het betaald voetbal, maar hoefde niet op veel speeltijd te rekenen. "Met een fitte Paolo Fernandes en Luka Ilic en de komst van Robert Mühren is de hiërarchie veranderd."