Blind over 'klein stapje terug': 'Ze zeiden: oké, dan heb je morgen geen sweater'

Blind over 'klein stapje terug': 'Ze zeiden: oké, dan heb je morgen geen sweater'

15-09-2018 14:58
28

Daley Blind bewaart fijne herinneringen aan zijn tijd bij FC Groningen. De Ajacied werd tijdens het seizoen 2009/2010 een half jaar lang verhuurd aan de Trots van het Noorden en liet in het groen-wit een uitstekende indruk achter.

De verhuurperiode kwam voor Blind op precies het juiste moment, aangezien hij bij Ajax niet aan de bak kwam. "Ik zat wel bij de selectie, maar ik speelde nooit", vertelt hij aan de NOS. "Voor mij was het een goede stap om ervaring op te doen bij een goed team. Ik speelde daar als rechtsback. Als toenmalig trainer Ron Jans dat vooraf aan mij had gevraagd, dan was ik niet gegaan haha. Maar het heeft hartstikke goed uitgepakt: ik ben sterker geworden en ik kwam met veel meer ervaring terug naar Ajax."

Ervaringsdeskundige Blind kan een verhuurperiode van harte aanbevelen aan jonge talenten. "Het is toch een andere omgeving, waar je moet knokken voor je plek. Je gaat buiten je comfortzone en je speelt anders dan bij Ajax." De linkspoot kan zich één voorval herinneren toen hij net in Groningen was gearriveerd. "Het klinkt misschien verwend, maar het was heel erg koud en ik vroeg om een extra sweater. Toen zeiden ze: ja oké, maar dan heb je morgen geen sweater. Ik zei: laat maar dan, ik bikkel er wel doorheen haha. Dan merk je dat Ajax een hele grote club is en dat je een klein stapje terug doet. Maar FC Groningen blijft een hele mooie, stabiele club."

Blind en Ajax spelen zaterdagavond om 20.45 uur tegen FC Groningen.