In het kort: Schalke verliest ook derde competitieduel, Lyon niet langs negental

In het kort: Schalke verliest ook derde competitieduel, Lyon niet langs negental

15-09-2018 21:55
15

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Derde nederlaag op rij voor Schalke
Schalke 04, vorig seizoen nog vice-kampioen van Duitsland, is dramatisch aan de nieuwe Bundesliga-campagne begonnen. Ook het derde competitieduel ging verloren. Zaterdag was Borussia Mönchengladbach met 2-1 te sterk. Diep in blessuretijd tekende Breel Embolo pas voor de aansluitingstreffer namens de gasten. Matthias Ginter en Patrick Hermann scoorden voor BMG. Schalke staat nu op 0 uit 3, evenals Bayer Leverkusen. 

Lyon verspeelt punten tegen negental
Olympique Lyon is er zaterdagavond niet in geslaagd om van Caen te winnen. Het werd 2-2. Pas in de 88e minuut wist Ferland Mendy, op aangeven van Memphis Depay, een punt te redden voor L'OL. Caen speelde op dat moment al een tijdje met tien man. Na 50 minuten had Alexander Djiku rood gekregen. In blessuretijd moest ook Caen-invaller Baissama Sankoh inrukken. Lyon - waar Kenny Tete overigens wederom in de wedstrijdselectie ontbrak - heeft na vier duels pas zes punten. 

Inter pijnlijk onderuit in eigen huis
Internazionale, één van de tegenstanders van PSV in de groepsfase van de Champions League, heeft zaterdagmiddag een pijnlijke nederlaag geleden. Promovendus Parma won in Milaan met 1-0. Extra pijnlijk: Federico Dimarco, dit seizoen uitgerekend door Inter verhuurd aan Parma (!), schoot in de slotfase op prachtige wijze binnen voor de gasten.

Inter neemt het aanstaande dinsdag in Europa op tegen Tottenham Hotspur. PSV gaat op bezoek bij FC Barcelona. Op woensdag 3 oktober komt de ploeg van Stefan de Vrij naar Nederland. 

Atlético verspeelt wederom punten
Na vier speelrondes in de Primera Division heeft Atlético Madrid al zeven punten verspeeld. De ploeg van trainer Diego Simeone kwam zaterdag voor eigen publiek niet verder dan 1-1 tegen Eibar. Pas in de 94e minuut stelde invaller Bjorga Garcés een punt veilig voor de thuisclub. Atlético heeft nu vijf punten. Daarmee staat de Europa League-opmerkelijk genoeg nog wel op de vierde plek op de ranglijst.