Nederlanders belangrijk in Bundesliga; krankzinnig slot bij Wolfsburg - Hertha

15-09-2018 17:33
21

Bayern München doet wat het moet doen, wint thuis van Bayer Leverkusen is klaar voor het nieuwe Champions League-seizoen. De prachtige volley van Arjen Robben was het hoogtepunt van de wedstrijd. Bij Hertha BSC eiste Javairo Dilrosun een belangrijke rol op.

Bayern München - Bayer Leverkusen 3-1
Bayern München blijft ongeslagen in de Bundesliga na een 2-1 thuiszege op Bayer Leverkusen. Bij Der Rekordmeister was Robben beslissend. Leverkusen kwam na een opvallend moment op voorsprong nadat Wendell een strafschop benutte, maar al snel werd orde op zaken gesteld. Corentin Tolisso maakte in de tiende minuut gelijk, waarna Robben Bayern met een schitterende volley op 2-1 schoot.

Robben had meer goals kunnen maken, maar het vizier stond niet op scherp. Onder meer in de tweede helft miste hij een grote mogelijkheid. Leverkusen kwam er in de tweede helft nog maar nauwelijks aan te pas. In de allerlaatste minuut maakte James Rodriguez er nog 3-1 van. Bayern troeft Borussia Dortmund af als koploper.

RB Leipzig - Hannover '96 3-2
RB Leipzig heeft de eerste zege van het seizoen binnen. In eigen huis moest Hannover '96 eraan geloven: 3-2. Yussuf Poulsen maakte vroeg 1-0, waarna Hannover via Niclas Fullkrug gelijk maakte. Timo Werner schoot Leipzig vervolgens naar 2-1 en 3-1. Het werd nog 3-2 door Miiko Albornoz, maar daar bleef het bij. Door de winst stijgt Leipzig een aantal plekken.

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2-2
Javairo Dilrosun leek Hertha BSC naar de winst te schieten, maar uiteindelijk eindigde het duel met VfL Wolfsburg in een 2-2 gelijkspel na een krankzinnige slotfase. Dilrosun mocht in de basis beginnen en zette Hertha in de zestigste minuut op voorsprong. Daar leek het bij te blijven, tot Wolfsburg in de 87e minuut via Yunus Malli (strafschop) op 1-1 kwam.

Het teleurgestelde Hertha leek in de absolute slotfase tóch met de winst aan de haal te gaan nadat Ondrej Duda in de 91e minuut de trekker overhaalde. Weer twee minuten later maakte Admir Mehmedi namens Wolfsburg gelijk. Hertha en Wolfsburg staan in punten gelijk met Dortmund.