PSV haalt snoeihard uit in Den Haag tegen dramatisch ADO; droomdebuut Gutiérrez

15-09-2018 20:26
199

Koploper PSV heeft drie dagen voor de Champions League-kraker tegen FC Barcelona een kinderlijk eenvoudige zege geboekt op ADO Den Haag. Het werd in de Hofstad 0-7 (!), onder meer dankzij twee treffers van Hirving Lozano. Topaankoop Erick Gutiérrez beleefde in de tweede helft een droomdebuut. Voor PSV is het overigens de grootste uitzege in de Eredivisie in 40 jaar.

ADO, dat twee weken geleden nog met 4-2 won bij Excelsior, bakte er voor de eigen fans werkelijk niets van. In de eerste helft leed de ploeg van trainer Fons Groenendijk veel balverlies. De 0-1 kreeg Lozano op een presenteerblaadje: Lex Immer gaf een 'assist' met een verkeerde terugspeelbal. Op slag van rust werd het 0-2. Na wederom knullig balverlies op het middenveld lepelde Angelino de bal op het hoofd van Luuk de Jong. Hij knikte van dichtbij binnen.

Na de pauze liep een dominant en sterk PSV simpel uit naar een grote score. Eerst beging Aaron Meijers een bizarre overtreding op De Jong. De bal was al weg, maar desondanks trok de ADO-captain zijn tegenstander hard onderuit. Scheidsrechter Bas Nijhuis legde de bal na het bekijken van videobeelden op de stip. Gastón Pereiro schoot raak.

Indrukwekkend was de entree van zomeraankoop Gutiérrez. De boezemvriend van Lozano kwam na 70 minuten in het veld, was daarna binnen een paar minuten goed voor een assist (prachtige dieptebal) op Lozano én schoot zelf niet veel later de 0-5 fantastisch binnen.

Diep in blessuretijd pikte ook Steven Bergwijn nog zijn doelpuntje mee. Daarmee was het nog niet klaar voor ADO. De bal ging wederom op de stip, ditmaal na een overtreding van Dion Malone op Donyell Malen. Pereiro schoot raak.

Na vijf speelrondes is PSV nog altijd zonder puntenverlies. Titelconcurrent Ajax (tien punten) komt om 20.45 uur in actie tegen FC Groningen.