PSV slacht naïef ADO Den Haag af: Dat is tegen ons dodelijk

PSV slacht naïef ADO Den Haag af: "Dat is tegen ons dodelijk"

15-09-2018 21:01
74

Het léék een pittig avondje te worden, maar PSV won zaterdag met twee vingers in de neus van een erbarmelijk slecht ADO Den Haag. Dat verbaast captain Luuk de Jong ook enigszins.

Voorafgaand aan de wedstrijd klonk er vanuit Den Haag de nodige oorlogstaal. Daar kwam niets van terecht. PSV won zaterdag met 7-0 in de Hofstad. "We dachten dat ADO alles ging geven vandaag. Ze wilden in de eerste helft wel, maar ze maken twee grote fouten en wij scoren twee keer. Dat is natuurlijk heerlijk", aldus de targetman - zelf één keer trefzeker - in gesprek met FOX Sports. 

"Wij waren ook scherp. We hebben met elkaar gesproken en wedstrijden geanalyseerd. We begonnen vaak niet goed aan een wedstrijd. Dat wilden we veranderen en vandaag zaten we er in de eerste helft al lekker in."

"ADO kreeg een paar mogelijkheden, maar niet echt grote. We wisten wat zij wilden doen. Ze hoopten op die omschakelmomenten. Toen scoorden wij de 0-1 en gingen zij nég meer risico naar voren nemen. Vaker een-op-een spelen... Dat is tegen ons dodelijk, denk ik."

Lees ook: PSV haalt snoeihard uit in Den Haag tegen dramatisch ADO; droomdebuut Gutiérrez