Huntelaar en Tadic bezorgen Ajax zakelijke overwinning tegen FC Groningen

Huntelaar en Tadic bezorgen Ajax zakelijke overwinning tegen FC Groningen

15-09-2018 22:38
174

Ajax heeft zaterdagavond in eigen huis een zakelijke overwinning geboekt op FC Groningen. De formatie van trainer Erik ten Hag speelde niet groots, maar kwam ook geen moment in de problemen. Klaas-Jan Huntelaar scoorde twee keer en Dusan Tadic zorgde voor het slotakkoord: 2-0. 

In de Johan Cruijff Arena dacht Ajax al héél vroeg op voorsprong te komen. Een vrije trap van Hakim Ziyech werd binnengewerkt door Nicólas Tagliafico. Nadat FC Groningen had afgetrapt (!), kwam de videoscheidsrechter er echter aan te pas. Wegens buitenspel ging de treffer alsnog niet door. 

Even later konden de fans in Amsterdam alsnog juichen. De bal ging op de stip na een overtreding van voormalig Ajacied Deyovaisio Zeefuik op Tadic. Huntelaar knalde vanaf de stip raak. Voor de 34-jarige spits betekende het de 250e competitietreffer uit zijn imposante carrière. 

Het dominante Ajax kon niet écht overtuigen. Veel grote kansen vielen er niet te bewonderen, ook niet na de pauze. Nadat Huntelaar en Ziyech hadden verzuimd om de 2-0 binnen te schieten, was het na 66 minuten alsnog raak. Huntelaar kreeg een afgeslagen bal ietwat gelukkig voor zijn voeten en peerde hard binnen. 

Groningen, dat drie van z'n eerste vier duels verloor, slaagde er daarna geen moment meer in om er een wedstrijd van te maken. Met de Champions League-clash tegen AEK Athene in het achterhoofd (woensdagavond) deed Ajax het zelf ook rustig aan. Uitgerekend Tadic maakte er tegen zijn oude liefde nog 3-0 van. De assist van Ziyech was voortreffelijk. 

Ajax staat nu op dertien punten uit vijf duels. Dat zijn er twee minder dan koploper PSV. Die ploeg won eerder op de avond met 7-0 bij ADO Den Haag.