Ten Hag heeft kritische kanttekening na 'prima' zege: 'Dat kan eerder'

Ten Hag heeft kritische kanttekening na 'prima' zege: 'Dat kan eerder'

Gepubliceerd: zaterdag 15 september 2018 om 23:16za 15-09-2018 om 23:16

Ajax heeft het zaterdagavond 'prima' gedaan tegen FC Groningen. Dat vindt trainer Erik ten Hag. Voor eigen publiek kwam Ajax geen moment in de problemen, zag hij. 

"Prima wedstrijd, prima gespeeld. Alleen hadden we het in de score nog meer moeten uitdrukken", aldus de oefenmeester in gesprek met FOX Sports. "Zeker in de fase na rust bleef het lang 1-0 en hadden we het tempo hoger moeten houden. Pas na de 2-0 werd het makkelijker en konden we de wedstrijd uitspelen."

"Op een gegeven moment kan de tegenstander het niet meer belopen. Dan vallen er ruimtes en gaat het baltempo omhoog. Dat had alleen wel eerder gekund."

Ajax hoefde zich eigenlijk geen moment extra in te spannen en beleefde dus een rustige aanloop naar de Champions League-clash met AEK Athene. Dat duel wordt woensdagavond gespeeld. "We hebben de draad weer opgepakt en zitten direct weer in het goede gevoel. We hebben drie keer gescoord, de nul gehouden, weinig weggegeven, behoorlijk wat kansen gecreëerd en hadden alleen wat effectiever kunnen zijn."

Lees ook: Huntelaar en Tadic bezorgen Ajax zakelijke overwinning tegen FC Groningen

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Poll

Wat wordt de uitslag bij Ajax-AEK?

(3185 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws