Hartverscheurend verhaal van Vitesse-doelman: ''Besef dat je een vader nodig hebt'

Hartverscheurend verhaal van Vitesse-doelman: ''Besef dat je een vader nodig hebt'

16-09-2018 09:43
14

De Portugese keeper Eduardo Carvalho streek afgelopen zomer op 35-jarige leeftijd neer bij Vitesse en heeft al een veelbewogen leven achter de rug. De EK-winnaar van 2016 verloor op negenjarige leeftijd zijn vader door een tragisch auto-ongeluk.

De Vitesse-doelman woonde destijds met zijn gezin op een boerderij, maar moest hiervan afstand doen. "Ons leven veranderde compleet daarna. We konden niet meer op het land werken", vertelt Eduardo aan de NOS. "Mijn drie broers verhuisden naar Luxemburg om geld te verdienen. Ik bleef achter met een broer en mijn moeder. Dat was een heel moeilijke tijd voor ons, maar stap voor stap zijn we er doorgekomen."

Wedden

Meer odds

De sluitpost werd op zijn twaalfde gescout door Vitoria Guimaraes, waar hij in een internaat verbleef. "Elke week kwamen er ouders langs om hun zoon te zien. Bij mij kwam niemand", haalt hij herinneringen op. "Nu ik zelf vader ben, besef ik nog meer hoe sterk je op die leeftijd een vader nodig hebt. Ik heb me vaak eenzaam gevoeld. Nog steeds heb ik dat weleens."

Complimenten van Casillas
Eduardo schopte het uiteindelijk tot international van Portugal. Tijdens de EK's van 2012 en 2016 zat hij op de bank, maar in 2010 en 2014 kwam hij tot in totaal zes WK-wedstrijden. In Kaapstad verloor hij met Portugal de achtste finale van Spanje, maar kreeg hij wel complimenten van collega Iker Casillas. "Hij vertelde dat ik een geweldige wedstrijd had gespeeld. Maar het deed vreselijk veel pijn. Vooral ook omdat we een team hadden dat ver had kunnen komen."