AZ en Feyenoord delen punten in magere topper; trieste blessure voor Boadu

16-09-2018 14:07
161

De Eredivisie-topper tussen AZ en Feyenoord is zondag in een remise geëindigd. Het werd 1-1 in het AFAS Stadion. Beide doelpunten vielen al in de eerste helft. Dieptepunt van het duel was een zware blessure voor spits Myron Boadu.

AZ begon uitstekend in eigen huis. Al na vijf minuten kon Feyenoord-goalie Justin Bijlow vissen. Myron Boadu gaf voor vanaf links en na een slim overstapje van Guus Til kon Albert Gudmundsson simpel binnentikken. De IJslandse aanvaller bekroonde zijn eerste basisplaats bij AZ daarmee direct met een goal.

De ploeg van trainer John van den Brom bleef domineren en kreeg nog een aantal goede kansen. Feyenoord kreeg ook steeds meer uit de schulp. Nadat Tonny Vilhena een grote mogelijkheid had laten liggen, was het in de veertigste minuut alsnog raak. Steven Berghuis, voormalig speler van AZ, schoot op aangeven van Sam Larsson binnen.

Een naar moment in een vermakelijke eerste helft was verder de zware blessure voor Boadu. Het ging volledig verkeerd met de enkel van de zeventienjarige aanvaller na een duel met Eric Botteghin. Kermend van de pijn ging Boadu naar de grond. Onderzoek zal moeten uitwijzen hoe ernstig zijn kwetsuur is.

Na de pauze kon de wedstrijd twee kanten op. Bjorn Johnsen - de vervanger van Boadu - en Ricardo van Rhijn waren namens AZ dichtbij de 2-1 en doelman Marco Bizot greep goed in bij een kopbal van Botteghin. Teun Koopmeiners wist in de slotfase een goal van Robin van Persie te voorkomen.

De winnende treffer viel uiteindelijk niet meer, ook niet nadat Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst nog Nicolai Jörgensen in het veld had gebracht. De Rotterdammers staan nu op tien punten uit vijf duels. AZ heeft acht punten.