Van Bronckhorst fel tegen Hendriks: 'Mijn probleem niet dat jij het niet begrijpt'

Van Bronckhorst fel tegen Hendriks: 'Mijn probleem niet dat jij het niet begrijpt'

16-09-2018 15:15
85

Giovanni van Bronckhorst heeft enige kritiek op zijn wissels tijdens het uitduel met AZ (1-1) gepareerd. De Feyenoord-trainer koos er onder meer voor om Nicolai Jörgensen in te brengen voor Robin van Persie en ze niet allebei te laten staan.

Ook het feit dat Yassin Ayoub op de bank bleef en Luis Sinisterra wel inviel, zorgde voor vraagtekens. "We hebben een aantal mogelijkheden. Ik kijk niet of ik Ayoub in kan brengen. Ik kijk wat ik het team nodig heeft. Ik vond vandaag dat we met Luis wat meer diepte in ons spel konden krijgen", vertelt Van Bronckhorst voor de camera van FOX Sports.

"Het middenveld wilden we intact houden", vervolgt Van Bronckhorst. "AZ heeft een sterk middenveld, met veel loopvermogen. Zeker in de tweede helft moesten we een paar keer goed omschakelen om het gevaar tegen te houden. Dat was voor mij ook de reden om Nico in te brengen voor Robin en niet allebei."

Volgens de oefenmeester kost het spel van AZ de aanvoerder van Feyenoord veel kracht. "Als je een goed opbouwende ploeg hebt, is dat voor Robin moeilijk. Met Nico breng je een frisse spits in, met kracht. Daarin probeer je dan nog het verschil te maken."

Hélène Hendriks was niet helemaal overtuigd door die uitleg. "Dat is mijn probleem niet, dat jij het niet begrijpt. Ik heb net aangegeven dat we het middenveld intact wilden houden", aldus Van Bronckhorst.