Geen spijt bij Maher: 'Van AZ naar PSV was denk ik een normale stap'

Geen spijt bij Maher: 'Van AZ naar PSV was denk ik een normale stap'

16-09-2018 15:38
11

Adam Maher maakte zondag zijn rentree bij AZ in de competitiewedstrijd tegen Feyenoord (1-1). De 25-jarige middenvelder is blij dat hij weer op het veld staat, maar had op een beter resultaat gehoopt.

"Het voelde lekker om weer op het veld te staan. Ik ben blij dat ik minuten heb kunnen maken", zegt Maher bij FOX Sports. "Ik probeerde de bal altijd vooruit te spelen. Ik had een bal op Björn (Johnsen, red.). Jammer dat hij hem niet maakt, anders hadden we hier een mooi resultaat gevierd."

Maher hoopt bij AZ vooral weer lekker te gaan voetballen, nadat zijn tijd bij PSV niet werd wat hij ervan had gehoopt. Spijt heeft de middenvelder echter niet. "Als je kijkt naar de transfer die ik maakte, van AZ naar PSV, dan is dat denk ik een normale stap. Het eerste jaar was ik zoekende, het tweede jaar heb ik een goed seizoen gedraaid. Het derde jaar begon ik goed, maar belandde ik op de bank. Uiteindelijk heb ik tegen mezelf gezegd: ik wil toch gaan voetballen."

Via FC Twente belandde Maher deze zomer bij AZ.  "Ik kan op alle drie de middenveldposities uit de voeten, daar richt ik mij ook op." Te ver vooruit kijken doet hij niet. "Ik wil eerst hier weer belangrijk zijn en in een vertrouwde omgeving het goede gevoel terugkrijgen. Daarna kijken we wel verder."