Advocaat kan aan de bak: Utrecht verliest van Emmen door fenomenale goal

16-09-2018 16:27
53

FC Utrecht heeft de eerste wedstrijd na het ontslag van de hartstochtelijk toegezongen Jean-Paul de Jong verloren. Nog zonder de nieuwe trainer Dick Advocaat gingen de Domstedelingen thuis met 1-2 onderuit tegen FC Emmen.

Aanvankelijk leek er geen vuiltje aan de lucht voor de thuisploeg. Na een matige openingsfase opende Sander van de Streek de score. De aanvaller schoot raak na een goede actie van Joris van Overeem. De promovendus liet zich echter niet uit het veld slaan. De beste kans op de gelijkmaker was voor Glenn Bijl, die zijn inzet maar net voorlangs zag gaan.

Utrecht had sowieso de handen vol aan Bijl. Kort voor rust moest Urby Emanuelson met een rode kaart vertrekken na een harde overtreding op de 23-jarige rechtermiddenvelder. De numerieke meerderheid werd vijf minuten na rust al uitgebuit door de bezoekers. Invaller Luciano Slagveer, die de geblesseerde Alexander Bannink had vervangen, haalde fraai uit: 1-1.

Utrecht ging met een man minder toch op zoek naar drie punten, was onder meer gevaarlijk via een inzet van Tannane en een kopbal van Letschert, maar kreeg vervolgens een domper te verwerken. Een fenomenale uithaal van Bijl vanaf twintig meter eindigde in de kruising. In het laatste kwartier wist Utrecht die achterstand niet meer weg te poetsen.