Fortuna wint 'kelderkraker' en passeert NAC na blunder van Van Leer

16-09-2018 16:28
47

Fortuna Sittard heeft zijn eerste overwinning in de Eredivisie te pakken. De promovendus won zondag op bezoek bij NAC Breda met 2-3. De Limburgers doen de rode lantaarn daardoor over aan FC Groningen.

NAC kwam nog wel het beste uit de startblokken. Paolo Fernandes werd aangespeeld door Erik Palmer-Brown, draaide fraai weg en bediende met een schitterende pass Mitchell te Vrede. De spits ontsnapte aan buitenspel en schoot in de korte hoek raak. De thuisploeg slaagde er echter niet in om de sterke openingsfase een vervolg te geven. De 1-1 kort voor rust kwam dan ook niet als een verrassing. Ahmed El Messaoudi zette een één-tweetje op met Lisandro Semedo en rondde af.

Na die gelijkmaker zocht NAC onder een striemend fluitconcert de kleedkamers op en trainer Mitchell van der Gaag voerde een dubbele wissel door. Toch ging het kort na de pauze helemaal mis voor de Brabanders. El Messaoudi haalde van grote afstand uit en zag tot zijn verbazing dat doelman Benjamin van Leer - onder het toeziend oog van zijn vriendin Lieke Martens - misgreep: 1-2.

Die blunder leek NAC niet fataal te worden door een rake kopbal van Gervane Kastaneer, maar Fortuna ging door. Tien minuten na zijn gelijkmaker verlengde Kastaneer een corner van de Limburgers ongelukkig. In een poging op de doellijn redding te brengen, schoot Sporkslede de bal tegen Fortuna-verdediger Branislav Ninaj aan: 2-3. Dat betekende de eerste zege van Fortuna in de Eredivisie sinds 2002.