In het kort: Belangrijke rol Arnautovic bij eerste competitiezege West Ham United

16-09-2018 19:01
14

Op de redactie van VoetbalPrimeur komen dagelijks honderden nieuwsberichten uit binnen- en buitenland voorbij. We pikken het meest interessante nieuws eruit, andere nieuwsfeiten verzamelen we in de rubriek 'In het kort'.

Belangrijke rol Arnautovic bij eerste competitiezege West Ham United
West Ham United heeft op bezoek bij Everton de eerste punten van het seizoen gepakt. Voormalig Twente-speler Marko Arnautovic was goed voor een goal en een assist. Nadat Andriy Yarmolenko de bezoekers op een 0-2 voorsprong brachten, deed Everton iets terug via Gylfi Sigurdsson. Een klein halfuur voor tijd gooide Arnautovic de wedstrijd in het slot: 1-3.

Sparta heeft smaak te pakken
Sparta heeft zondag de vierde zege op rij geboekt in de Keuken Kampioen Divisie. De ploeg van coach Henk Fraser rekende snel af met FC Den Bosch: 2-0. In de dertiende minuut opende Lars Veldwijk de score op aangeven van Royston Drenthe. Vier minuten later verdubbelde Mohamed Rayhi de score. Sparta is daardoor samen met Go Ahead Eagles de belangrijkste uitdager van nummer twee NEC en koploper Cambuur.

Roma stelt teleur met invallers Kluivert en Karsdorp
AS Roma heeft een zeker lijkende overwinning weggegeven tegen Chievo Verona. De hekkensluiter kwam in Stadio Olimpico terug van een 2-0 achterstand: 2-2. Stephan El Shaarawy en Bryan Cristante zorgden voor een comfortabele voorsprong, maar na rust tekende Valter Birsa voor de aansluitingstreffer. Roma leek niet van slag en bracht Justin Kluivert en Rick Karsdorp in. In de 83e minuut ging het echter mis. Mariusz Stepinski schoot raak.

Wolves drukt Burnley verder in de zorgen
Wolverhampton Wanderers heeft de tweede zege van het seizoen geboekt in de Premier League. De promovendus won met 1-0 van Burnley door een goal van Raul Jimenez een half uur voor tijd. De Wolves handhaven zich in de middenmoot, terwijl Burnley pas één punt heeft en voorlaatste staat.