Bulthuis laakt arbitrage: 'Stevie Wonder heeft ook gezien dat het geen hands was'

Bulthuis laakt arbitrage: 'Stevie Wonder heeft ook gezien dat het geen hands was'

16-09-2018 18:17
28

SC Heerenveen staat na de 3-5 nederlaag tegen Heracles Almelo op slechts vijf punten uit vijf wedstrijden. Dave Bulthuis was na afloop van de nederlaag van zondag allesbehalve te spreken over de prestaties van de Friezen.

"We hebben hier even over gesproken. Er zijn vrij weinig dingen die er op dat moment uitkomen. Er zijn misschien drie, vier spelers die iets zeggen, net als in het veld. Ik denk dat we daar heel snel verandering in moeten brengen", aldus de verdediger voor de camera van de NOS.

"Er wordt op dat moment niet gewezen, maar er wordt collectief bekeken", vervolgt Bulthuis. "Ik denk dat we collectief gewoon falen. Iedere wedstrijd moeten we een achterstand wegwerken. Bij deze wedstrijd komt erbij dat ze van de zes kansen er vijf scoren."

Verder wijst Bulthuis naar hulp van de arbitrage. "Ze hebben allemaal van die mooie camera's tegenwoordig en dan wordt er op de zestien meter gefloten voor een handsbal. Ik denk dat Stevie Wonder ook gezien heeft dat het geen hands was. Dan heb je ook nog de pech dat 'ie erin vliegt en loop je weer achter de feiten aan."