Dalmau (midden) en Peterson (rechts) vieren een goal met Bart van Hintum

Eredivisie-topscorer Peterson dankt aanvalsmaatje: 'Ik liep steeds te schreeuwen'

Eredivisie-topscorer Peterson dankt aanvalsmaatje: 'Ik liep steeds te schreeuwen'

17-09-2018 00:02
11

Heracles Almelo-aanvaller Kristoffer Peterson beleeft een vliegende start van het seizoen: de Zweed is met zes doelpunten gedeeld topscorer van de Eredivisie. Tegen sc Heerenveen kwamen er twee doelpunten bij, mede met dank aan zijn Spaanse aanvalspartner Adrian Dalmau.

De twee hadden even de tijd nodig om aan elkaar te wennen, laat Peterson weten aan RTV Oost. "Tijdens de eerste weken was ik nog de 'duivel', omdat ik steeds tegen hem liep te schreeuwen. Ik wilde dat hij wat harder zou werken, maar hij heeft nu eenmaal een Spaanse voetbalmentaliteit. Tijdens de trainingen is hij minder scherp dan tijdens de wedstrijden."

Peterson laat zich nog steeds af en toe gaan tegenover Dalmau. "Maar dat doe ik omdat ik wil winnen. Hij weet dat en hij heeft er geen problemen mee. Adrian is een geweldige gozer en hij wil altijd werken. Als hij soms even zijn concentratie kwijtraakt, dan roep ik hem tot de orde. Daar zijn we nu eenmaal teamgenoten voor. Vandaag (zondag, red.) maakte hij een geweldige goal en gaf hij een mooie assist op mij, dus ik ben erg blij met hem."