Bergwijn: Bijzonder dat ik 10 jaar later waarschijnlijk met hem op het veld sta

Bergwijn: "Bijzonder dat ik 10 jaar later waarschijnlijk met hem op het veld sta"

Gepubliceerd: maandag 17 september 2018 om 08:59ma 17-09-2018 om 08:59

Steven Bergwijn ziet dinsdag een droom uitkomen: voetballen in Camp Nou. De aanvaller van PSV is fan van FC Barcelona en ging in zijn jeugd op de foto met Lionel Messi.

Bergwijn sliep tien jaar geleden in hetzelfde hotel als de spelers van Barcelona. "Er was een computerruimte waar mijn broertje en ik spelletjes speelden en de voetballers op het internet gingen. Daar hebben we met hen gesproken en we zijn met ze op de foto gegaan. Ook met Messi", vertelt hij aan Voetbal International. "Het is heel bijzonder dat ik tien jaar later waarschijnlijk met hem op het veld sta."

Dat de Champions League-campagne op het punt staat te beginnen, stemt Bergwijn gelukkig. In de groepsfase treft PSV naast Barça ook Tottenham Hotspur en Internazionale. "Zes absolute topwedstrijden, daar word je als voetballer alleen maar beter van. Ik denk dat iedereen ons als de underdog ziet. Dat snap ik natuurlijk, maar die wedstrijden moeten eerst nog maar eens worden gespeeld."

De PSV'er ziet kansen tegen Barça. "Ik verwacht dat ze ruimte achter hun laatste linie weggeven en dan kunnen we misschien de snelheid van Lozano en mij gebruiken om kansjes te creëren", aldus Bergwijn, die het niet eens is met de stelling dat PSV bij voorbaat kansloos is in Camp Nou. "Ach, iedereen mag denken en zeggen wat hij wil. Wij denken zelf dat we niet kansloos zijn. We zullen zien wat er gebeurt."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws