Cillessen: Ik heb met mijn volle verstand getekend en ga geen gesprek forceren

Cillessen: "Ik heb met mijn volle verstand getekend en ga geen gesprek forceren"

17-09-2018 09:11
56

Jasper Cillessen klaagt niet over zijn gebrek aan speeltijd bij FC Barcelona. Ook in zijn derde seizoen moet de Oranje-international het doen met een rol als bankzitter.

Cillessen keept alleen de bekerwedstrijden. Zijn Duitse concurrent Marc-André ter Stegen doet de competitie en de Champions League. "Helaas zijn de afspraken nog steeds dezelfde", reageert Cillessen bij de NOS. Klagen doet hij niet. "Ik heb er destijds bewust voor gekozen. Dat wil niet zeggen dat ik geen ambities heb om meer te spelen. Zoals elke sportman."

In de zomer van 2016 ondertekende Cillessen een vijfjarig contract bij Barcelona. De laatste maanden werd in Spanje druk gespeculeerd over een exit, maar een transfer bleef ondanks sluimerende interesse van onder meer Liverpool en AS Roma uit.

"Ik heb zelf niet over een vertrek gesproken, omdat de club daar volgens mij niet welwillend tegenover staat", zegt Cillessen. "Dan je hoog of laag springen of je kont tegen de krib gooien, maar zo zit ik niet in elkaar, zo ben ik niet opgevoed. Ik heb met mijn volle verstand getekend en ga geen gesprek forceren."

Lees ook: Cillessen: 'Piqué stuurde: jullie kunnen naar het concert van mijn vrouw'