VP's Elftal van de Week: PSV heerst als hofleverancier, ook Ajax en Vitesse erbij

VP's Elftal van de Week: PSV heerst als hofleverancier, ook Ajax en Vitesse erbij

17-09-2018 10:30
37

PSV is na de eclatante zege op ADO Den Haag met drie spelers hofleverancier in VP's Elftal van de Week. Ook Vitesse en Ajax zijn goed vertegenwoordigd.

Eduardo (Vitesse)
Het keepersprobleem bij Vitesse ligt in het verleden. Het heeft alles te maken met de ervaren Chelsea-huurling Eduardo, die zich tegen PEC Zwolle weer onderscheidde met een reeks goede reddingen.

Fernando Lewis (Willem II)
'Lewis in Oranje', daalde zaterdag weer neer van de tribunes in het Koning Willem II Stadion. Geef de supporters eens ongelijk: Lewis is een revelatie in het centrum van de Tilburgse defensie.

Branislav Ninaj (Fortuna Sittard)
Fortuna Sittard boekte zondag zijn eerste overwinning van het seizoen en daar viel weinig op af te dingen. Ninaj maakte diep in de tweede helft de beslissende 2-3 namens de Limburgers.

Angeliño (PSV)
De eerste PSV'er in deze editie van VP's Elftal van de Week. Angeliño lijkt zich moeiteloos aan te passen aan hogere niveau bij PSV en had zaterdag een wezenlijk aandeel in de 0-7 zege in Den Haag.

Danny Post (VVV-Venlo)
Een dag nadat hij een nieuw contract tekende in Venlo, hielp Post VVV aan de drie punten tegen De Graafschap. De geboren Amsterdammer is het toonbeeld van onverzettelijkheid.

Erick Gutiérrez (PSV)
Drukte meteen zijn stempel op PSV. Na zeventig minuten viel Gutiérrez in, drie minuten later gaf hij een assist op Hirving Lozano en weer twee minuten later joeg hij de bal in de kruising.

Glenn Bijl (FC Emmen)
Wie voor het seizoen had voorspeld dat Bijl twee wereldgoals zou maken in de eerste vijf speelronden van de Eredivisie, was voor gek verklaard. De middenvelder uit Stadskanaal doet het toch maar mooi.

Kristoffer Peterson (Heracles Almelo)
Beleeft een vliegende start van het seizoen: met zes doelpunten is Peterson gedeeld topscorer van de Eredivisie. In de spectaculaire uitwedstrijd tegen sc Heerenveen voegde hij er weer twee toe aan zijn seizoenstotaal.

Hakim Ziyech (Ajax)
Op Ziyech staat dit seizoen geen maat. Als de sterspeler van Ajax tegen AEK Athene (dinsdag) en PSV (zondag) net zo presteert als zaterdag tegen FC Groningen wordt het een mooie week voor Ajax.

Hirving Lozano (PSV)
Vier doelpunten en één assist in de eerste vijf speelronden van het seizoen: dat zijn statistieken waar je mee thuis kunt komen. En dan heeft Lozano sinds kort ook nog zijn boezemvriend Gutíerrez aan zijn zijde.

Tim Matavz (Vitesse)
Met vier doelpunten in vijf wedstrijden is het seizoen goed begonnen voor Matavz. De Sloveense spits was weer van onschatbare waarde voor Vitesse door beide goals voor zijn rekening te nemen in de 0-2 zege op PEC Zwolle.