PSV-revelatie Rosario niet goed genoeg bevonden door Ajax: Achteraf het beste

PSV-revelatie Rosario niet goed genoeg bevonden door Ajax: "Achteraf het beste"

17-09-2018 10:28
73

Drie keer is scheepsrecht voor Pablo Rosario. De 21-jarige controlerende middenvelder slaagde niet bij Feyenoord, omdat hij de reiskosten niet kon bekostigen, viel ook af bij Ajax, maar is nu bezig aan zijn doorbraak bij PSV.

Rosario verruilde Almere City twee jaar geleden voor de Eindhovenaren en is onder Mark van Bommel uitgegroeid tot een vaste waarde op het middenveld. Toen de geboren Amsterdammer hoorde dat trainer Phillip Cocu vertrok, rook hij zijn kans. "Dit seizoen had ik echt het gevoel dat iedereen op nul begon. De jonge jongens kregen een kans van de trainer om zich te laten zien", vertelt hij aan De Volkskrant. Rosario is niet bang dat hij zijn plek gaat verliezen aan nieuwkomer Erick Gutierrez. "Geweldig dat we zo'n speler in ons midden hebben. Dat is alleen maar beter."

Vier jaar geleden werd de 21-jarige controleur nog niet goed genoeg bevonden door Ajax. Anno 2018 staat hij aan de vooravond van zijn Champions League-debuut tegen FC Barcelona en wordt hij geprezen door Willem van Hanegem. "Afvallen bij Ajax was achteraf het beste", blikt hij terug. "Ik kon twee kanten op: opgeven of proberen mezelf te overtreffen. Dat laatste heb ik gedaan."