Gefrustreerde Lammers: Soms stonden we aan de buitenkant te dekken

Gefrustreerde Lammers: "Soms stonden we aan de buitenkant te dekken"

17-09-2018 11:19
22

SC Heerenveen-spits Sam Lammers scoorde zondagmiddag twee keer tegen Heracles Almelo, maar zag uiteindelijk een 3-5 stand op het scorebord staan. De PSV-huurling baalt van het moeizame seizoen dat de Friezen tot dusver doormaken.

Hoewel hij inmiddels op drie treffers staat, krijgt Lammers weinig aanvoer naar zijn idee. "Ik denk dat ze me nog meer kunnen gebruiken voor het creëren van kansen", liet hij na de zeperd tegen Heracles weten aan de Leeuwarder Courant. "Ik kan vaker over de grond worden aangespeeld. Maar er ging nog veel meer mis."

Heerenveen krijgt wel heel makkelijk doelpunten tegen, stelt Lammers vast. "Soms stonden we aan de buitenkant te dekken", stelt Lammers. "Wij staan als team verkeerd. Heracles had soms opeens meer mensen op het middenveld dan wij. Dat is ook een taak voor onze aanvallers en middenvelders." De geboren Tilburger wil de schuld dan ook niet volledig bij de verdediging leggen. "Het is niet aan mij om nu mensen af te gaan vallen. We hebben het met het hele team verkloot."